Kada pripremamo jela u restoranu Klopa, uvijek razmišljamo o jednostavnoj, ali snažnoj filozofiji kuhanja – hrana mora biti svježa, domaća i pripremljena s ljubavlju. Svaki sastojak ima svoju priču, svaki zalogaj treba da probudi osjećaje, a svaki obrok da pruži pravi ugođaj. Ako ste ikada osjetili toplinu domaćeg obroka pripremljenog s pažnjom, onda znate o čemu govorimo.
Svježi sastojci – osnova svega
U našoj kuhinji sve počinje od svježih i pažljivo biranih sastojaka. Kupujemo sezonske namirnice, podržavamo lokalne proizvođače i vjerujemo da se najbolji okusi stvaraju onda kada koristimo domaće i prirodne proizvode. Bez toga, nijedno jelo ne može imati onu posebnu notu koju gosti osjete u svakom zalogaju.
Kuhanje s dušom – više od recepta
Ne postoji univerzalni recept za savršeno jelo, ali postoji nešto što svako jelo čini nezaboravnim – strast i ljubav prema kuhanju. Svakog dana pripremamo raznovrsna jela, od tradicionalnih bosanskih delicija do modernih interpretacija poznatih recepata. Ali jedno se nikada ne mijenja – naša posvećenost vrhunskom ukusu.